SPREMNI ZA VIRTUALNOST?

Saznajte može li vaš PC pokrenuti Valveovu opremu za VR

24.02.2016 u 07:17

Bionic
Reading

Kako bi upriličili jučerašnju objavu cijene i datuma izlaska svoje kacige za virtualnu stvarnost, valveovci su danas ujutro izdali i službeni alat pomoću kojeg možete saznati imate li dovoljno jak PC za njegovo pokretanje

Kao što smo to već puno puta spomenuli, VR je skup biznis. Planirate li se igrati u virtualnom svemiru koji omogućuju nove kacige za VR, trebat će vam dosta jak PC. Ovoga je i te kako svjestan i Valve koji je uoči jučerašnje finalne premijere svojeg uređaja izdao i programčić kojim ćete saznati može li vaša kanta pokrenuti HTC Vive. Naravno, Valve ne bi bio Valve da ne reklamira svoje ostale proizvode, čemu svjedoči i tema testa.

On je, naime, temeljen na popularnoj igri Portal

SteamVR Performance Test


Da ne bi bilo da vas obeshrabrujemo, recimo samo kako svi uređaji za VR u načelu žderu starije sustave. Kako biste ih pokrenuli u optimalnom okružju budite skoro sigurni kako ćete morati nadograditi barem nešto.

Ovo se, naravno, ne računa ako spadate među ekipu koja je tijekom proteklih pola godine napravila kompletan remont svojeg gejmerskog PC-ja opremivši ga hardverom najnovije generacije.

SteamVR bit će dostupan ovog travnja po cijeni od 799 američkih dolara.