VELIKO FINALE

SK Telekom T1 osvojio svjetsko prvenstvo u League of Legendsu

31.10.2016 u 15:26

Bionic
Reading

Momčad iz Koreje ovime je osigurala treću titulu prvaka u popularnoj igri pobijedivši u impresivnom okršaju koji je trajao pet partija

Treći put u pet godina SK Telecom T1 postao je svjetski prvak u League of Legendsu. Korejska dinastija postala je prvi tim koji je odnio dva prva mjesta za redom. Ove subote u Los Angelesu nadmašili su još jedan korejski supertim Samsung Galaxy pobijedivši s tri partije u odnosu na dvije. Natjecanje se održalo u Centru Staples, mjestu gdje je momčad odnijela svoj prvi svjetski kup u 2013. godini.

SKT je ovaj put još jednom dokazao svoju vještinu unatoč dvjema relativno slabim partijama, spriječivši Samsungov potencijalni povratak. Tijekom tri svjetska finala SKT  je ostvario zaista impresivan rezultat od devet pobjeda i tri gubitka. Za Fakera, Bengija i trenera komu ovo je treća titula. Za Banga i Wolfa ovo je druga, dok je Dukeu i Blanku prva.

450368,449917,450500,450424

Ovo je također prvi put u povijesti svjetskog prvenstva da je finale trajalo punih pet partija. Tijekom niza Faker je nadmašio Uzija kao igrač s najviše killova na svjetskom prvenstvu.

Svih pet partija možete pogledati ovdje.