SVEMIRSKA OPERA NA STEROIDIMA

Star Citizen prikupio 100 milijuna dolara!

14.12.2015 u 09:41

Bionic
Reading

Još u listopadu svoj je novac u Star Citizen uložilo više od milijun igrača, a Cloud Imporium Games sada je objavio kako im je na raspolaganju čak stotinu milijuna američkih dolara

Još krajem 2012. pokrenuta je kampanja za financiranje obećavajućeg space sima na Kickstarteru. Njegovi autori predvođeni legendarnim Chrisom Robertsom tada su tražili pola milijuna dolara. Do kraja kampanje, koja je potrajala mjesec dana, prikupljeno je više od četiri milijuna dolara.

Nakon toga igrači su nastavili financirati igru putem službene stranice Space Citizena. I tako, malo-pomalo, prikupila je iznos od stotinu milijuna dolara.

Iako se radi o ogromnom uspjehu, mnogi igrači sve su skeptičniji. Naime, s rastom prikupljenog iznosa rasla je i ambicioznost razvojnog studija i mnogi se boje da su na kraju postali – preambiciozni. Igra je inače u razvoju isključivo za PC, a na tržištu bi se u finalnoj verziji trebala pojaviti 2016.

Cloud Imporium Games je uz to najavio početak 2.0 Alphafaze testiranja u kojemu mogu sudjelovati svi koji su donirali iznos za razvoj igre. Nazvali su to sljedećim korakom 'u evoluciji igre'.

Alpha 2.0 u igru donosi planet Crusader i njegova tri mjeseca, kao i tri nove svemirske stanice. Na Crusaderu pak sve igrače očekuje čak 17 novih misija, kao i borba iz prvog lica, tri nova svemirska broda i novi načini svemirske borbe.

Dakle, bit će tu svega, kao što prikazuje i novi foršpan.

Star Citizen Alpha 2.0 Gameplay trailer