MOBILNI NOVITETI

Stigao je Barbie telefon, nikad nećete pogoditi koje je boje

28.08.2024 u 10:12

Bionic
Reading

Najnoviji uređaj iz HMD-a slijedi dizajn klasičnih Nokia preklopnika te je u cijelosti napravljen za Barbie fanove - čak ima skrivene šifre za tajne Barbie poruke i značajke

Barbie Phone je ovdje, vrlo je ružičast, sladak i kolekcionarski. Prvi put smo ga vidjeli kad ga je HMD najavio tijekom Mobile World Congressa 2024., a temelji se na klasičnom Nokia preklopnom telefonu.

Prepun je Barbie stila, od Barbie filtara u aplikaciji kamere do propuštenog poziva od Kena koji se pojavljuje na zaslonu kada pokrenete telefon. Ako ste Barbie manijak, željet ćete ovaj telefon.

Dolazi u super prezentacijskom pakiranju dizajniranom poput kutije za nakit, zajedno s podiznom ladicom za spremanje zabavnih malih dodataka koji dolaze s telefonom. Dobivate simpatičnu vrpcu s privjescima poput sunčanih naočala i koturaljku za pričvršćivanje, naljepnice s temom Barbie, kristale za posebno dizajnirane zamjenjive stražnje ploče i dodatnu bateriju. Naravno, baterija je ružičasta, baš kao i uključeni USB-C kabel.

Sam preklopni telefon je također ružičast, ali prednja ploča i zaslon su ogledalo, spremni da osiguraju da izgledate najbolje što možete kada koristite Barbie filtere uključene u softver. Kada uključite telefon, pozdravit će vas 'Bok Barbie' kada se pokrene, a sustav izbornika potpunoje prilagođen da odgovara shemi boja (drugim riječima, ružičasta), zajedno s prilagođenim ikonama i posebnom Malibu verzijom klasične igre Snake.

HMD obećava mnogo 'uskršnjih jaja' u cijelom softveru, pa ga vrijedi istražiti. Na primjer, upisivanjem #227243# na tipkovnici dogodit će se nešto čarobno.

Što se tiče softvera, u Velikoj Britaniji i Europi, Barbie telefon koristi HMD-ov S30+ softver, baš kao i ponovno izdana Nokia 3210, ali u SAD-u će imati instaliran Kai OS. Ovo ima veze sa zahtjevima specifičnim za regiju, i iako to znači da će biti dostupno više aplikacija, telefonu nedostaju posebna Barbie uskršnja jaja koja se nalaze na verzijama S30+. S hardverske strane, telefon ima 2,8-inčni glavni zaslon i 1,77-inčni vanjski zaslon, Bluetooth, 3,5 mm priključak za slušalice, VGA kameru, 4G vezu i FM radio.

Izvor: Društvene mreže / Autor: HMD

HMD kaže da je Barbie Phone 'težak na nostalgiji', a također nas podsjeća da je telefon s značajkama dio njegovih nastojanja da nas potakne da manje koristimo pametne telefone. Nisam siguran da će itko zaista htjeti koristiti Barbie telefon na ovaj način, ali nema sumnje da je to zabavan kolekcionarski telefon za obožavatelje.

Dostupan je u Europi od danas po cijeni od 129 eura, piše Digital Trends.