GENAI

Stižu novi AI avatari: Evo što Meta sprema na WhatsAppu

05.07.2024 u 11:20

Bionic
Reading

Informacije o Metinoj nadolazećoj 'Imagine' AI značajki pronađene su u najnovijoj beta verziji WhatsAppa za Android

Čini se da WhatsApp radi na novoj generativnoj značajci umjetne inteligencije koja bi korisnicima trebala omogućiti izradu personaliziranih avatara. Značajka u razvoju, koju je WABetaInfo primijetio u novoj WhatsApp Beta verziji za Android 2.24.14.7, naizgled će koristiti kombinaciju slika koje su ponudili korisnici, tekstualnih upita i Metinog AI Llama modela za generiranje slika, piše Verge.

Snimka zaslona koju je podijelio WABetaInfo kaže da se korisnici mogu zamisliti 'u bilo kojem okruženju; od šume do svemira', a potom stvoriti takav avatar, primjerice kako stoje okruženi slapovima. Primjeri izgledaju kao nešto što je ispalo iz tipičnog AI generatora, osobito ako ste koristili aplikacije kao što je Lens AI ili Snapchatova značajka za selfije 'Dreams'.

Kako bi stvorili personaliziranog avatara, korisnici WhatsAppa morat će 'snimiti samo jednu fotografiju' koja će se zatim koristiti za treniranje Meta AI-ja te proizvodnju slika nalik korisniku u bilo kojem okruženju. Korisnici WhatsAppa tada će moći generirati svoje avatare upisivanjem 'Zamisli me' s opisom postavke u Meta AI chatu ili u drugim WhatsApp razgovorima upisivanjem '@Meta AI zamisli me...'.

Značajka će navodno biti opcionalna i zahtijevat će od korisnika da je ručno omoguće u postavkama WhatsAppa prije nego što se može koristiti. WABetaInfo također kaže da se referentne slike mogu izbrisati u bilo kojem trenutku putem Meta AI postavki.

Nema naznaka kada će nova značajka Imagine AI selfie biti općenito dostupna. WhatsApp još uvijek uvodi podršku za svoj Meta AI chatbot, zajedno s općenitijim generiranjem AI slika u stvarnom vremenu za korisnike u SAD-u - tako da bi moglo proći neko vrijeme prije pokretanja nove značajke AI avatara. Meta bi bila u pravu kada bi zauzela oprezniji pristup s obzirom na probleme uočene s prethodnim generativnim AI alatima.