UDRUGA CROAI

Stručnjak otkriva kako umjetna inteligencija mijenja svijet programiranja

03.06.2024 u 14:58

Bionic
Reading

U utorak se u prostorijama CroAI na Zavrtnici 17 održava 14. ML Club, a poseban gost bit će Zvonimir Sabljić, inženjer i dvostruki osnivač startupa. Sabljić će podijeliti svoje uvide o tome kako umjetna inteligencija (AI) mijenja svijet programiranja, priopćili su iz udruge CroAI

Zvonimir Sabljić je nedavno prikupio četiri milijuna dolara za svoj najnoviji projekt, Pythagora, putem prestižnog Y Combinatora (YC W24). Pythagora je AI alat koji omogućuje izradu web aplikacija putem razgovora s korisnikom, eliminirajući potrebu za pisanjem koda. Trenutno, ovaj alat koristi oko 30.000 developera i prikupio je 28.000 zvjezdica na GitHubu.

Na predavanju, koje će održati u utorak 4. lipnja na CroAi HQ na Zavrtnici 17, Sabljić će objasniti kako Pythagora i njen GPT Pilot funkcioniraju. Za razliku od tradicionalnih AI alata gdje developer piše kod i traži pomoć od AI-ja, Pythagora vodi cijeli proces razvoja aplikacije i postavlja pitanja čovjeku kada zatreba pomoć. Tako omogućava developerima da se fokusiraju na kreativne dijelove posla, dok AI preuzima dosadne zadatke poput debugiranja i testiranja.

'Pythagora je jedinstvena prilika da promijenimo način na koji svijet funkcionira. Zamišljam kako će za 5 do 10 godina ljudi stvarati aplikacije kroz razgovor s računalom, umjesto da pišu stotine tisuća linija koda', kaže Sabljić.

Zvonimir ima bogato iskustvo u tehnološkoj industriji. Prije Pythagore, bio je suosnivač popularne online ploče za pisanje AWW app, koja je imala 1,5 milijuna aktivnih korisnika mjesečno prije nego što ju je akvizirao konkurent Miro.

'YC je najbolja stvar koju startup može napraviti. Toliko nam je pomogao, najviše oko promjene načina razmišljanja. Biti okružen ambicioznim startupovima i razgovarati s uspješnim osnivačima poput Briana Cheskya i Parkera Conrada, potpuno mijenja perspektivu o tome kako stvoriti jednoroga', kaže Sabljić o svom iskustvu u Y Combinatoru.