DIVOTA

Survivor mode i 4k-teksture dolaze u Far Cry Primal

14.04.2016 u 07:17

Bionic
Reading

Prapovijesni FPS u najnovijoj je besplatnoj zakrpi postao daleko siroviji i opakiji zahvaljujući survivor modu, a vlasnici divljačkih konfiguracija mogu uživati u teksturama ultravisoke rezolucije

Survivor mode napravljen je kako bi uveo malo drame u dobro uštiman svijet Far Cry Primala. Za početak, glavni lik sada ima izdržljivost koja se troši štogod radili. Ako ne pijete ili ne jedete redovito, prije ili kasnije počet ćete bauljati sve dok vas ne zaskoči čopor vrlo gladnih vukova. Ili nečeg puno goreg.

Kao drugo, svijet Orosa je daleko rjeđe naseljen, a njegovi žitelji daleko su gladniji i opakiji. Noći traju dulje i krcate su grabežljivcima koji preferiraju veo tmine kako bi se prišuljali plijenu.

Što se orijentacije tiče, Far Cry Primalov survivor mod ima rješenje i, vjerujte nam, neće vam se svidjeti. Riječ je o kompletnom manjku minimape koji će vas definitivno potaknuti da pored računala ili konzole imate blokić i olovku. Kraftanje opreme također je otežano činjenicom da komponente nećete moći pronaći toliko često kao u vanilla igri... i da... lomit će se puno, PUNO češće nego što mislite.

Za kraj, tu je predivni permadeath koji dolazi u dvije varijante: one-life-only vas baca na uvodni ekran čim vam zdravlje dođe do nule, a second chance vam, naravno, daje još jednu priliku nakon što vas nešto dlakavo izgrize na smrt.

Kompletan popis grozota u kojima ćete 'uživati' prekrasno je prikazan u službenoj infografici.