MOBILNI TELEFONI

Testovi stižu: Samsung Galaxy S10 Plus najbrži je Android na tržištu, a što je s iPhoneom?

16.01.2019 u 15:02

Bionic
Reading

Svi znamo da će Samsung Galaxy S10 Plus biti strahovito moćan telefon, čemu u prilog idu vrlo dobri rezultati testova s Geekbencha

Ako vam treba potvrda da će Galaxy 10 Plus biti najbrži Android na tržištu, stigla je. Prema benchmarku Geekbencha, Samsungov novi super-smartfon ima ime SM-G975U. Nigdje ne piše da se radi baš o Galaxyju S10 Plus, no valja naglasiti da je spomenuto ime na nekoliko navrata već bilo povezano s nadolazećim uređajem.

  • +6
Samsung Galaxy S9 Izvor: Samsung / Autor: Samsung

Uglavnom, ako je vjerovati testu, Galaxy S10 je pravi super-smartfon. Rezultati testa jedne jezgre su 3413, dok je višejezgreno testiranje polučilo sa impresivnih 10,256. U specifikacije ulazi i 6GB RAM-a, Android 9 operativni sustav i Qualcommov poznati čipset Snapdragon 855 kojeg će koristiti američka verzija uređaja.

Ranije testiranje Samsung Galaxy S10 Litea, svojevrsnog odgovora iPhoneu XR, postiglo je značajno niže rezultate, premda koristi isti procesor i istu količinu RAM-a. Premda ne znamo koji je točan uzrok, pretpostavljamo da se radi o slabijoj softverskoj optimizaciji.

Tim rečeno, svi su pretpostavili da će S10 Plus zbog više uloženog rada proći bolje, što se ispostavilo istinitim. Potrebno je naglasiti da rezultati jednojezgrenih i višejezgrenih testova nadmašuju sve ostale Androide na tržištu, makar su i dalje niži od onih koje postižu Appleov iPhone XS i iPad Pro 11, uglavnom zbog optimizacije i procesora kojeg Qualcomm još nije uspio prestići.

Naravno, utrka nije ni blizu kraju, s obzirom da ćemo konačne rezultate benchmarka saznati kada Samsungova nova linija smartfona konačno stigne na tržište.

TEHNO PREPORUKE

Imate novi Android smartfon? Odabrali smo zanimljive aplikacije

Pogledaj galeriju