BEZ NAOČALA!

Toshiba razvila još bolju tehnologiju za 3D ekrane

30.12.2014 u 07:09

Bionic
Reading

Toshiba je objavila kako su razvili novu tehnologiju za 3D ekrane koji od korisnika ne traže korištenje posebnih 3D naočala. Njom je omogućeno pregledavanje Ultra HD sadržaja 'golim očima', uz nikad bolje kutove vidljivosti

Kompanija će ovaj ekran u kompaktnoj varijanti predstaviti na International Consumer Electronics Showu u Las Vegasu između 6. i 9. siječnja 2015. Da iza projekta stoji Toshiba ne čudi pretjerano, jer je ovaj proizvođač već niz godina prilično aktivan na području razvoja tehnologija ekrana.

No, dok su drugi proizvođači prilično razočarani neuspjelim pokušajima u '3D svijetu', Toshiba je itekako posvećena daljem razovju - a dok je jedan od problema nedostatak nativnog 3D sadržaja, tehnologije su obično tražile korištenje posebnih naočala, što krajnjim potrošačima i nije najugodnije rješenje.

Ovaj japanski div tvrdi kako s novom tehnologijom planiraju prezentirati rješenja ne samo za UHD TV setove, već i za mobilne uređaje na kojima bi se na jednostavan način moglo prebacivati između uobičajenog '2D' sadržaja i 3D materijala.