KRAJ EVOLUIRANJA

Turtle Rock prekinuo rad na Evolveu

26.10.2016 u 19:42

Bionic
Reading

Razvojni tim odgovoran za hitove Left 4 Dead i Left 4 Dead 2 prekinuo je rad na svojem posljednjem uratku uz srceparajuću poruku obožavateljima

Evolve, priznajmo, nikad nije bio baš savršena igra. Nakon izlaska broj aktivnih igrača munjevito je počeo padati te je nakon nekog vremena primorao autore da pokušaju promovirati igru kao naslov koji (barem u startu) ne treba plaćati.

Ovaj Evolve: Stage 2 donio je određeni broj novih gejmera, no nedovoljno da projekt održi iznad vode. Turtle Rock Studios od jučer više ne radi na Evolveu. Ovo ne znači da gase servere i bacaju igru u smeće. Ovo samo znači da prestaju raditi na nadogradnjama, novom sadržaju i balansiranju.

Podrška za servere ovog multiplayera za pet igrača sada je u rukama izdavača 2K koji će ju nakon kratkog vremena vrlo vjerojatno ugasiti.

'Ovo je život razvojnih timova koji ne financiraju sami sebe te koji nemaju vlastiti IP. Sve ovo znamo kad potpisujemo ugovor i svejedno to radimo zato što volimo ono što radimo. Drago nam je da smo dobili priliku raditi nešto riskantno, novo i inovativno. Stvorili smo nov i fantastičan svijet. Došli smo na planet Shear i vidjeli njegovu floru i faunu. Zajedno smo lovili i ulovili velika čudovišta. Mogli smo BITI čudovište. To je zbilja bilo super iskustvo.'

Michael Booth, osnivač Turtle Rock StudiosaCitat