KORISNO

U stvarnom vremenu: S ovom aplikacijom možete pratiti sve važno vezano uz koronavirus

03.02.2020 u 11:22

Bionic
Reading

Dva Francuza koji žive u Tajvanu napravili su interaktivnu i lako pretraživu aplikaciju koja nudi korisne informacije o koronavirusu i prati razvoj situacije u stvarnom vremenu

Smrtonosnim koronavirusom iz kineskog grada Wuhana dosad je zaraženo oko 17 tisuća osoba. Ubio ih je više od 360, a Svjetska zdravstvena organizacija službeno ga je proglasila globalnom prijetnjom.

Maxime Michel i Kevin Basset, dva Francuza koji žive u Tajvanu, napravili su interaktivnu i lako pretraživu aplikaciju Coronavirus koja nudi korisne informacije o koronavirusu i prati razvoj situacije u stvarnom vremenu.

  • +6
Mjere opreza zbog koronavirusa u Zračnoj luci Franjo Tuđman Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Aplikacija je nastala je tijekom proslave kineske Nove godine jer su Michel i Basset bili zabrinuti zbog epidemije i željeli su napraviti nešto što će omogućiti transparentno dijeljenje informacija nakon što je u Tajvanu počela rasti psihoza zbog koronavirusa.

Podatke preuzima iz Svjetske zdravstvene organizacije i drugih izvora. Prikazuje broj zaraženih i preminulih osoba po regijama, kao i onih koje su se uspjele oporaviti.

Na raspolaganju je i vremenski slijed od izbijanja epidemije do trenutka u kojem koristite aplikaciju. Možete također čitati vijesti vezane uz koronavirus, kao i poslati važne informacije koje nedostaju. Autori provjeravaju izvješća prije no što ih uvrste u aplikaciju, piše Business Insider.