'TALES OF MELLO'

U Vukovaru predstavljena nova mobilna aplikacija za djecu

24.06.2024 u 13:56

Bionic
Reading

U Memorijalnoj sobi Vukovarskog vodotornja prošlog četvrtka je predstavljena nova mobilna aplikacija za djecu 'Tales of Mello' koji je po prvi put predstavljen javnosti, a autor aplikacije je Nevio Burić iz IT tvrtke Daidream sa sjedištem u Vukovaru

Burić je s aplikacijom 'Tales of Mello' nedavno osvojio prvo mjesto u konkurenciji od 2000 startupa u organizaciji Bayern Media Laba, nakon čega su ga njemački mediji nazvali 'Robin Hoodom za knjige'.

'Ideja o aplikaciji Tales of Mello nastala je kao odgovor na pitanje može li vrijeme koje djeca neminovno provode uz mobilne ekrane biti kvalitetno. Tehnologija je danas sastavni dio života svih nas, a mladim generacijama od najranije dobi. Naš cilj nije da djeca provode više vremena uz mobitel, nego da to vrijeme, koje dođe prije ili kasnije, bude kvalitetno i edukativno.

U nekoj fazi djetinjstva, kada djecu već prođe faza čitanja klasičnih bajki, 'Tales of Mello' može biti njihov siguran ulazak u digitalni svijet tako da roditelji ne moraju brinuti hoće li im to štetiti ili im prezentirati nešto što nije adekvatno za njihovu dob', rekao je autor aplikacije Nevio Burić.

Aplikacija je namijenjena uzrastu od 3 do 12 godina, a djecu umjesto da su pasivni konzumenti sadržaja potiče da se aktivno uključe u njegovo oblikovanje. Po riječima Burića, Mello na poseban način djeci priča o svijetu prirode, ekologiji i održivom razvoju i drugim zanimljivim temama te im omogućuje da sami kreiraju svoje priče.

S aplikacijom, djeca mogu kreirati preko 250.000 različitih bajki, pročitati postojeće bajke, ali ih i poslušati kao audio knjige. Aplikacija sadrži i veliku bazu originalnih Mello priča za koje se brinu četiri autora, obogaćujući sadržaj svaki tjedan s 20-30 novih priča.

Tales of Mello aplikacija bit će dostupna za Android uređaje od 26. lipnja, a u idućem razdoblju i na iOS-u. Svi sadržaji na aplikaciji su trenutno na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a uskoro se očekuje i više drugih svjetskih jezika.

sve osim nogometa

Učitavanje...