2000 zaposlenika

Ukrajinska IT tvrtka seli se iz Srbije u Hrvatsku: 'Odabrali smo Hrvatsku zbog njezine dosljedne proukrajinske pozicije'

08.03.2022 u 14:47

Bionic
Reading

Ukrajinska IT kompanija Intellias odlučila je odustati od otvaranja razvojnog centra u Srbiji te će ga umjesto toga preseliti u Zagreb. Razlog takvoj odluci leži u tome da ne žele otvarati svoj centar u proruskoj zemlji

"Odlučili smo zatvoriti srpski ured i otvoriti Balkan IT hub u Hrvatskoj. U ovim teškim vremenima ne osjećamo odgovarajuću potporu od strane srpskih vlasti pa je Intellias odlučio preseliti svoj razvojni centar u Hrvatsku. Novi ured tvrtke nalazit će se u Zagrebu.

Odabrali smo Hrvatsku zbog njezine dosljedne proukrajinske pozicije - pružanja pomoći našoj vojsci i zaštite našim izbjeglicama, podržavanja zahtjeva Ukrajine za ulazak u EU, zatvaranja neba ruskom zrakoplovstvu", stoji u njihovoj objavi na Facebooku, u kojoj navode i izjavu suosnivača tvrtke, piše Jutarnji list.

Intellias je IT kompanija s preko 2000 zaposlenika, a njihovi uredi nalaze se u Kijevu, Lavovu, Odesi, Harkovu, Ivano-Frankivsku, Berlinu i Krakovu.