metalni jeff

Zašto se šef Amazona osjeća kao Sigourney Weaver?

23.03.2017 u 10:55

Bionic
Reading

Glavni direktor Amazona i peti najbogatiji čovjek na svijetu Jeff Bezos preuzeo upravljanje četiri metra visokim robotom koji izgleda kao da je izašao iz filma 'Avatar'

Glavni direktor Amazona i peti najbogatiji čovjek na svijetu Jeff Bezos preuzeo upravljanje četiri metra visokim robotom tijekom godišnje konferencije tog diva trgovine online posvećene robotima i robotici.

Tvitnuo je fotografiju uz tekst 'Upravo sam dobio priliku upravljati zadivljujućim (i ogromnim) robotom zahvaljujući tvrtci Hankook Mirae Technology.' 

Drugi su sudionici snimili video, a Bezosa se moglo vidjeti kako maše robotskom rukom i pita: 'Zašto se toliko osjećam kao Sigourney Weaver?'

Pričalo se i kako je od okupljenih tražio da se 'poklone svom novom kralju i gospodaru, Metalnom Jeffu', ali to se pokazalo neutemeljenim. 

Bezos je provozao četiri metra visokog robota tijekom Amazonove godišnje konferencije MARS, posvećene strojnom učenju, automatizaciji doma, robotici i istraživanju svemira, na koju možete doći samo s pozivnicom. 

Robot se zove Method-2, a prvi put je privukao pozornost javnosti prošlog prosinca kad su se pojavile fotografije i video zapisi s njime u glavnoj ulozi. Djelo je južnokorejske tvrtke Hankook Mirae i izgleda kao da je izašao iz holivudskog blockbustera.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Hankook Mirae Technology

Prilično nalikuje dvonožnim robotima iz filma Avatar, vjerojatno zato što ga je, između ostalih, dizajnirao Vitalij Bulgarov, konceptualni umjetnik koji se radio na filmovima kao što su Ghost In the Shell i Transformers 4: Age of Extinction.

Zbog filmskih angažmana su se pojavile sumnje kako je Method-2 u stvari prijevara. Čini se kako ipak nije, iako robot vjerojatno nije naročito pokretan i stabilan, sudeći po metalnim lancima koji ga pridržavaju u uspravnom položaju. 

Više: Verge