AKADEMSKO-ISTRAŽIVAĆKI PRISTUP

Završio Ericsson Summer Camp, 69 studenata radilo na 27 projekata

09.09.2024 u 12:49

Bionic
Reading

Završetak 23. Ericsson Nikola Tesla Summer Campa obilježen je prigodnom ceremonijom održanom u petak 6. rujna u zagrebačkom sjedištu kompanije, koja ove godine obilježava svoju 75. obljetnicu poslovanja, priopćili su iz tvrtke. 'Ovaj jedinstveni projekt već više od dva desetljeća spaja akademiju i biznis doprinoseći tako podizanju kvalitete obrazovanja stručnjaka u području najsuvremenijih tehnologija u Hrvatskoj. Studentima daje priliku za primjenu znanja i akademsko-istraživačkog pristupa u odgovorima na industrijske i društvene izazove putem konkretnih tehnoloških rješenja', navode iz Ericssona Nikola Tesle

Ovogodišnji ENT Summer Camp, održan u Zagrebu, Splitu i Osijeku, okupio je 69 studenata s deset fakulteta iz zemlje i inozemstva koji su uz podršku 73 mentora radili na 27 projekata.

Radi se o konkretnim projektima kroz koje su studenti rješavali izazove uz pomoć najsuvremenijih tehnologija kao što su AI, XR, Big Data i druge. Rezultate svojeg rada prezentirali su internoj stručnoj javnosti na sesiji tijekom koje se glasalo za najbolju prezentaciju i najbolju implementaciju projekta. Pobjednicima u ove dvije kategorije uručene su nagrade na završnoj svečanosti koja je okupila sve sudionike s različitih lokacija kao i brojne predstavnike akademske zajednice i ostale uzvanike.

U ime akademske zajednice okupljenima na svečanosti kratko se obratio prof. dr. sc. Tomislav Matić, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Predsjednica kompanije, Gordana Kovačević u svom je obraćanju naglasila da su stručnjaci koji su svojim znanjem, inovativnošću i entuzijazmom spremni mijenjati svijet najveća vrijednost kompanije te poručila studentima:

'Veseli me što ste kroz Ericsson Nikola Tesla Summer Camp napravili važan iskorak u svijet rada i inovacija, osjetili realno poslovno okruženje tehnološkog lidera Ericssona Nikole Tesle te imali priliku upoznati kolegice i kolege s kojima će neki od vas, nadam se, raditi u budućnosti.

Vjerujem da će vam stečena iskustva pomoći u razvijanju vaših kompetencija. Na vama je da iskoristite priliku za daljnji razvoj, da budete kreatori i pokretači promjena, diktirate trendove i razvijate tehnologiju za stvaranje novih vrijednosti. Na vašim profesorima i mentorima te svima nama leži odgovornost da vam budemo dobar partner, primjer i podrška. Na tom putu smo zajedno, a toplo se nadam s mnogima od vas kao našim kolegama i suradnicima.'