CHARACTER.AI

Želite razgovarati s AI likovima putem poziva? Ovaj startup nudi tu opciju

02.07.2024 u 12:51

Bionic
Reading

Startup je korisnicima ponudio razgovore s velikim brojem različitih glasova uz relativno nisku latenciju. Kompanija vjeruje da će ova funkcija poslužiti za sve; od čavrljanja do uvježbavanja za prave poslovne intervjue

Character.AI, čiji razvoj podupire a16z, objavio je da dopušta korisnicima da razgovaraju s AI likovima putem poziva. Značajka trenutno podržava više jezika, uključujući engleski, španjolski, portugalski, ruski, korejski, japanski i kineski.

Startup je testirao značajku pozivanja prije javnog predstavljanja - isprobalo ga je više od tri milijuna korisnika koji su uputili preko 20 milijuna poziva. Tvrtka je također primijetila da pozivi s AI likovima mogu biti korisni za uvježbavanje jezičnih vještina, vježbanje za intervju za posao ili dodavanje likova u igru ​​igranja uloga (RPG).

Korisnici mogu inicirati pozive s korisnički generiranim AI likom izravno dodirom gumba. Character.AI je rekao da je ova značajka napravljena kako bi iskustvo poziva bilo glatko, sa smanjenom latencijom. Možete se neprimjetno prebacivati ​​između poziva i slanja poruka, kao i zaustaviti AI da govori putem opcije 'Dodirnite za prekid'.

Ranije u ožujku, Character.AI je pokrenuo opciju Character Voices kako bi korisnici mogli čuti likove kako govore u razgovorima jedan na jedan. Tvrtka je rekla da u značajki koja korisnicima omogućuje kreiranje vlastitih glasova postoji više od milijun različitih glasova.

Nova značajka za pozivanje stigla je uoči sve češćih prigovora korisnika na Redditu vezanih uz nagle promjene osobnosti njihovih likova. Kao odgovor na ove prigovore, startup je za 404 Media rekao da tvrtka nije napravila nikakve velike promjene, ali neki su korisnici možda povučeni u testiranje te su zbog toga možda primijetili različito ponašanje virtualnih likova, piše Techcrunch.