USKORO

Znamo datum izlaska konzole Xbox One S

19.07.2016 u 21:39

Bionic
Reading

Microsoft je na oduševljenje mnogobrojnih obožavatelja službeno obznanio datum izlaska svoje nadolazeće kompaktne verzije Xboxa One pod imenom Xbox One S

Distribucija počinje 2. kolovoza, a konzola će se prodavati u nekoliko verzija koje se najviše razlikuju po zapremnini. Naravno, prvo će biti dostupna najjača verzija s diskom od 2TB, a kasnije ćemo se moći domoći i onih nešto manjih. Startna cijena konzole u Sjedinjenim Državama, podsjetimo, iznosi 399 dolara. Manje luksuzne verzije koje nas trebale olakšati za 299 (500 GB) i 349 (1 TB) dolara još nemaju službeni datum izlaska.

Sve tri navedene verzije dolaze s revampanim bežičnim kontrolerom za Xbox One. On će se moći spajati na konzolu putem bluetootha te će imati poboljšani grip zbog teksturirane gume.

Konzolu je trenutno moguće prednaručiti putem velikih trgovačkih lanaca i online dućana, a u EU bi trebala stići istog datuma kao i u SAD. Kao i svaki put dosad, Hrvatska se ne nalazi među službenim destinacijama za Microsoftovu konzolu premda to kupce ne bi trebalo spriječiti da kupe Xbox One S u inozemstvu ili u nekom 'neslužbenom' dućanu.

Xbox One S je četrdeset posto manji od Xboxa One te ima integrirano napajanje. Na prednjem dijelu ima priključak USB 3.0, kao i najavljeni IR blaster. Konačno, Xbox One S će omogućiti streamanje u 4K razlučivosti. Kako konzola izgleda u 'pokretu'? Pogledajte ovaj prikladni videouradak i saznajte.

Xbox One S - The ultimate games and entertainment system