imovina u fokusu

Bartulica: Dopunio sam imovinsku karticu; Povjerenstvo: Nije nam ništa stiglo

10.06.2024 u 11:13

Bionic
Reading

Nakon što se danima pisalo o njegovoj imovini i kreditu koji je podigao kako bi kupio kuću na Prviću, saborski zastupnik Domovinskog pokreta i novoizabrani eurozastupnik Stephen Nikola Bartulica navodno je dopunio imovinsku karticu. No u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa nemaju pojma o tome

'Samo da znaju znatiželjni novinari, vidim da i dalje provlače ovu temu, ja sam nadopunio svoju imovinsku karticu. Neću više nijednu riječ o tome govoriti. Sve što sam govorio, na način na koji sam se mogao obraniti, zapravo nikoga nije zanimalo', poručio je sinoć Bartulica.

No na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje javno objavljuje imovinske kartice dužnosnika i eventualne promjene, nije još ništa zabilježeno.

'Provjerili smo taj navod i do 10 ujutro nama još ništa nije stiglo. Dužnosnici ispunjavaju imovinske kartice elektronički i šalju poštom, međutim nismo zaprimili ni tu elektroničku, koja automatizmom stiže na naš sustav čim se klikne 'pošalji'', kaže za tportal glasnogovornica Povjerenstva Mia Jurinić.

Dodala je da nije jasno je li Bartulica mislio na podnošenje imovinske kartice nakon stupanja na dužnost saborskog zastupnika, za što ima rok do 15. lipnja, ili se to odnosilo na neku važnu izmjenu u postojećoj kartici, što, napominje Jurinić, dužnosnik može napraviti u bilo kojem trenutku.

  • +3
Stephen Bartulica Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL