tragedija na trajektu

Butković: Jamčim vam da će se utvrditi je li riječ o ljudskoj pogrešci ili tehničkom kvaru

14.08.2024 u 13:38

Bionic
Reading

Ministar prometa Oleg Butković poručio je da istraga o tragediji koja se u nedjelju dogodila u Malom Lošinju, u kojoj su poginula tri pomorca, ide u dva pravca i da je provodi Državno odvjetništvo i policija te Agencija za istraživanje nesreća

'Čim istraga bude gotova, obratit ćemo se javnosti. Ovo je nezapamćena situacija i odgovore moramo saznati. Kad se utvrdi odgovornost, oni koji su odgovorni snosit će sankcije. Još je rano govoriti o tome jer istraga traje', rekao je Butković medijima. Poručio je da ne bježi od odgovornosti.

'Ima svakakvih priča i medijskih špekulacija. Ja ne branim nikome govoriti, ali pričekajmo da vidimo radi li se o ljudskoj pogrešci ili tehničkom kvaru. Jamčim vam da će se to utvrditi', poručio je ministar. Negirao je tvrdnje da ignorira sindikate koji upozoravaju na probleme i rekao da je uvijek razgovarao sa sindikatima. Na pitanje treba li Jadrolinija dobiti novu upravu, Butković je rekao: 'Pričekajmo rezultate istrage'. Dodao je da si od nedjelje postavlja dva pitanja - je li se ovo moglo izbjeći i tko je odgovoran.

  • +12
Nesreća u trajektnoj luci Mali Lošinj Izvor: Cropix / Autor: Sandro Puncet

Podsjetimo, tri su pomorca poginula, a jedan je teško ozlijeđen kada je na njih u Malom Lošinju u nedjelju pala iskrcajna rampa trajekta Lastovo. Iako službenih informacija nema, više medija neslužbeno je doznalo da rampa u trenutku pada nije bila osiguranna zaštitnim klinom koji sprečava da se ona spusti.