ugovor o uzdržavanju

Butković povećao imovinu: Naslijedio kuću vrijednu pola milijuna eura i oranice

02.07.2024 u 10:00

Bionic
Reading

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ovih je dana Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa predao novu imovinsku karticu, po stupanju na dužnost. Iz nje je vidljivo da je Butković ipak malo podebljao imovinu

Prema imovinskoj kartici i podacima od sredine lipnja, Butković je pod nekretnine popisao i kuću s okućnicom u Novom Vinodolskom, površine 1011 metara kvadratnih, vrijednosti 500.000 eura. Uz to, vlasnik je i dvije oranice u mjestu Ledenice, kojima je sveukupna procijenjena vrijednost 1500 eura.

I kuću i oranice Butković je dobio kroz ugovor o doživotnom uzdržavanju. Za 24 sata pojasnio je kako je došao do kuće i oranica.

'Imao sam ugovor o doživotnom uzdržavanju, koji je zaključen 1. srpnja 2014. godine. To mi je ujak koji je umro ove godine, točnije 19. veljače. O njemu sam vodio brigu, sa suprugom. Na temelju tog ugovora, nakon njegove smrti, postao sam vlasnik kuće i suvlasnik nekoliko čestica, gdje ima nekoliko stotina suvlasnika', rekao je Butković za 24 sata.

Kazao je kako oranice nisu građevinska zemljišta, male su površine i male vrijednosti. Ugovor o doživotnom uzdržavanju, dodao je, zaključio je prije nego što je postao ministar, a kuću koju je naslijedio dobro poznaje iz djetinjstva jer je tamo, kako je rekao, odgajan kod ujaka i bake.