POSLUŠNI MINISTAR

Dačić: Vučić je rekao da je glupo pa skidamo Severinu s popisa nepoželjnih

28.08.2024 u 12:50

Bionic
Reading

Gostujući na TV Prvoj, srpski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić u srijedu ujutro je komentirao i dalje vruću temu zadržavanja pjevačice Severine Vučković na granici Hrvatske i Srbije

Podsjetimo, Severina je zaustavljena u nedjelju navečer na graničnom prijelazu Batrovci, prilikom putovanja u Beograd gdje je trebala nastupati na jednoj privatnoj zabavi. Tamo su je djelatnici granične policije, a potom i inspektori, ispitivali o njezinim političkim stavovima, više puta izrečenim kritikama na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ustašama, Jasenovcu, ali i aktualnim prosvjedima protiv Vučića zbog iskopavanja litija.

Ivica Dačić već je prvog dana priznao da je taj popis, koji je prema vlastitoj tvrdnji sastavio još jedan bivši ministar policije i šef tajne službe Aleksandar Vulin, prilično apsurdan, no danas, suočen s kritikama oporbe koja tvrdi da se i na popisima nalaze i građani Srbije, priča nešto drukčiju priču.

'Što izmišljaju gluposti? Popisi postoje otkad je izmišljena policija i sigurnosne službe, odnose se na strance, a ne na domaće državljane! Verbalni delikt? Je li itko zaustavio naše oporbenike sad kad su išli na more, je li ih netko maltretirao na granici?, rekao je Dačić.

  • +12
Severina Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic

Dačić uvjerava kako su popisi za strance postojali i u vrijeme kad su na vlasti bili današnji oporbenjaci iz Demokratske stranke, a i tada je on bio ministar.

'Ponavljam, u Srbiji ne postoje spiskovi verbalnih delikata za domaće državljane, samo za strance! Ali danas će ova dva imena biti uklonjena s njega. Jedna je Severina, a druga još jedna pjevačica... I sam predsjednik Vučić je rekao da je to glupo pa će biti skinuta s popisa', zaključio je.