Novi gastro e-magazin. Ma više od toga. Neovisan, gerilski, beskompromisan, srcu drag, pun entuzijazma, ljubavi i genijalnih recepata/fotki/videa. Pogledajte, podržite, prepoznajte kvalitetu i (pro)slavite s mrvičarima ;)
Volim Mrvicu. Mrvica voli Sjedi&Jedi. Ljubaf je pokretač. I onda kad para nema ;).
Mrvici iz usta/tipkovnice urednice, suradnice i prijateljice Željke Klemenčić
Mrvica je sasvim osoban projekt: nije ni blog, ni portal ni webzine, ali je pomalo od svega toga. Sasvim je neovisna, ne gura ničije interese, radi samo ono što hoće, u što zaista vjeruje ili ono što je zbilja zabavlja.
Moglo bi se reći da je Mrvica neprilagođena, svjesni off-road
Na Mrvici nema cenzure, nema plaćenog ni neplaćenog PR-a u sadržaju - ako pišem o nekome, kuham s nečijim proizvodima, ili se neki brand vidi na fotografijama ili u videu, to samo znači da su to stvari koje se zaista nalaze u mojoj kuhinji, koje zaista koristim, volim i podržavam. Hoće li se itko od tih ljudi ikada reklamirati na ovim stranicama? Toplo se nadam.
Ali znam da ovdje nećete naći proizvode u koje ne vjerujemo.
Silom prilika, zasad je Mrvica nešto kao one-woman-show – sve kuham i pišem sama. Ali sav taj silni egotrip ima viši cilj: biti sjeme, mrvica koja sezarola u gromadu. Želimo okupiti zajednicu, postati pokret ljudi koji sličnorazmišljaju.
Radit ću sama dok god budem morala. Ali suradnja je dobrodošla. Ako imate ideju, kuhate, pišete, fotografirate, snimate dokumentarce i montirate po podrumima, animirate, crtate stripove, lovite smrčke, pišete pjesme o mladom grašku ili erotske priče o zrelim bananama - javite se. Uđite u krug. Osobito ako imate ideju za nešto što vam nikada ne bi prošlo u mainstream medijima.
Načas se još moram vratiti na one-woman-koncept. To što sve pišem sama ne
znači da oko mene ne postoji krug ljudi koji me nesebično podržavaju.
Dapače, mi smo gerilska ćelija koja svakim danom raste. Svi na ovom projektu rade samo ono što žele, kao ulog za bolju budućost. Bez kruga tih frikova i entuzijasta Mrvica nikada ne bi ugledala svjetlo dana.
Još je jedna stvar jako važna – za nas priča o hrani ne počinje u supermarketu. Zanima nas neposredan kotakt s proizvodnjom, ljudi koji se kod uzgoja ne vode samo profitom, proizvođači koji rade odgovorno i strastveno.
Bavite se sušenjem začinskog bilja, pastrva ili šljiva, mislite da ste napravili genijalnu frankovku, pekmez od drenka ili ste patentirali kolač po receptu pokojne bake?
Vi ste naš čovjek. Javite se. U vaš se proizvod želimo zaljubiti.