Na službenoj večeri koju povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju priređuju predsjednik Ivo Josipović i Zoran Milanović za 170 stranih dužnosnika i određeni broj domaćih uglednika, oko 20 sati u Klovićevim dvorima, na meniju će biti autentična jela kako bi gosti nepcem upoznali Lijepu našu. Zbog toga ne treba čuditi što je za glavno jelo odabrana janjetina ispod peke
Osim janjetine, servirat će se još kruh i sol, sir, plava riba i salenjak, objavio je HRT. Za dobrodošlicu će se služiti topao kruh s par zrna soli jer, smatraju domaćini, to je iskrena dobrodošlica običnog čovjeka. Uz to će za okrjepu biti serviran i pjenušac Tomac Brut Classic. Nakon toga za predjelo slijede autentični kozji i ovčji sirevi iz različitih regija, posluženi uz mlado organsko povrće. Sir i povrće će se zalijevati Cronicom Gran Malvazijom iz 2009. i Graševinom Goldberg Belje iz 2011.
Potom slijedi plava riba. Tri inćuna – jedan mariniran, jedan konfitiran i jedan slani uz mladi lički krumpir – na podlozi svježe ubranog povrća. Ona je odabrana zato što su generacije žitelja hrvatskog priobalja opstale i odrasle uz plavu ribu.
Uz ribu će se služiti Zlatan Pošip iz 2010. i Vina Laguna Festigia Merlot 2010. Potom na red dolazi janjetina ispod peke, tradicionalno hrvatsko jelo pripremljeno na suvremen način, naveli su organizatori. Služit će se s bobom, grahom i kupusom, oplemenjeno divljim koromačem i smiljem. Uz glavno jelo točit će se Stina Plavac mali Barrique 2010. i De Gotho Pinot crni 2012. Kutjevo.
Za desert je predviđen salenjak. Riječ je o tipičnom kolaču kontinentalne Hrvatske oplemenjenom marelicama i začinima iz drugih regija, koji povezuje cijelu Hrvatsku u jednom desertu. Uz to će se nuditi Krauthaker Zelenac, izborna berba bobica 2009, i Traminac Principovac, izborna berba 2010.