niz projekata

Gradonačelnik Mandić: Rebalansom karlovački proračun veći 18 milijuna eura

27.05.2024 u 19:26

Bionic
Reading

Na sjednici Gradskog vijeća Karlovca odlučivat će se o prvom rebalansu gradskog proračuna "teškog" 95,2 milijuna eura, a gradonačelnik Damir Mandić (HDZ) najavio je u ponedjeljak da se planira rebalans od 18 milijuna eura i povećanje prihoda od poreza na dohodak 5,6 milijuna

Mandić je podsjetio da je s ovom godinom ukinut prirez, a da porast prihoda od poreza na dohodak ukazuje na to da rastu i primanja građana.

"Vlada Republike Hrvatske dotira za cjelovitu obnovu Hrvatskog doma, kuće Mihalić, male zgrade gradske uprave, Gradskog muzeja Karlovac i KAMOD-a, i to je povećanje za ukupno šest milijuna eura. Doznačena su financijska sredstva za europske projekte koje smo proveli 2023. Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobivamo 354.000 eura više, kao i dodatnih 719.000 eura od Hrvatskih voda", rekao je Mandić.

Proračunski rashodi su uvećani i jer u postupcima javne nabave nije ostvarena procijenjena vrijednost.

"Uvećana je vrijednost energetske obnove Sokolskog doma, a taj smo projekt uspješno kandidirali za financiranje iz fondova Europske unije. Povećani su rashodi za energetsku obnovu zgrade Javne vatrogasne postrojbe Karlovac. Za nogometno igralište NK Korana smo osigurali dodatnih pola milijuna eura, kao i za uređenje prostorija Teniskog kluba Karlovac", najavio je Mandić.

Nastavit će se i s uklanjanjem objekata u nekadašnjoj vojarni Luščić, i posebna javna nabava će biti provedena za uklanjanje najveće zgrade na tom kompleksu, a vrijednost te javne nabave je procijenjena na 125.000 eura.

"Po okvirnom sporazumu smo uklonili dio objekata, a sada nastavljamo s tim aktivnostima. Uklanjamo hale jer se radi idejno rješenje škole. U javnoj nabavi nam je izgradnja vrtića i za njega je lokacija raščišćena. Nadam se da bismo do kraja godine sve to mogli imati očišćeno, a objekte u kojima su udruge nećemo uklanjati dok nemamo jasan i realan projekt za taj prostor. Objekti koje koriste udruge će tamo stajati još tri ili četiri godine", rekao je Mandić.

Nabava za izvođenje radova u Žumberačkoj ulici je ponavljana više puta, a riječ je o zajedničkom ulaganju Grada Karlovca i njegove tvrtke Vodovod i kanalizacija u vodno-komunalnu infrastrukturu, odnosno javnu rasvjetu, nogostup i kolnik i sljedećeg tjedna bi se trebao potpisati ugovor s izvođačem.