solidarnost s palestinom

Hutisti gađali Izrael s dva projektila, Izraelci tvrde da su jedan uništili

07.10.2024 u 22:36

Bionic
Reading

Jemenski hutisti rekli su u ponedjeljak da su ispalili dva projektila na Jafu, grad u središnjem Izraelu, no Izrael tvrdi da je presreo projektil.

Izraelska vojska priopćila je da je raketa pokrenula sirene za zračnu uzbunu diljem središnjeg Izraela, tjerajući stanovništvo u skloništa.

"Nakon sirena koje su se oglasile u brojnim područjima u središnjem Izraelu, raketu ispaljenu iz Jemena uspješno su presrele izraelske zračne snage", stoji u priopćenju vojske, no ne navodi se tko je ispalio projektil.

Hutisti su rekli da je jedna raketa bila Palestina 2 i da je "dostigla" svoju metu. Skupina je rekla da je drugi bio projektil Dhu al-Fiqar, ali nije opisala njegov ishod.

Jemenska skupina je ustvrdila da je operacija "uspješno postigla svoje ciljeve" i da je poslala nekoliko dronova na gradove Jafu i Eilat. Izraelska vojska u priopćenju nije spomenula dronove niti drugu raketu.

Hutisti koji ima potporu Irana i koji kontrolira sjeverni Jemen često su napadali Izrael tijekom prošle godine kao, kako kažu, znak solidarnosti s Palestincima u Gazi.