Yoav Gallant

Izraelski ministar: Nastavit ćemo s vojnom akcijom protiv Hezbolaha u novoj fazi rata

19.09.2024 u 21:58

Bionic
Reading

Izrael će nastaviti s vojnom akcijom protiv libanonskog Hezbolaha, iako nova faza borbi uključuje značajne rizike, rekao je u četvrtak ministar obrane Yoav Gallant

"U novoj fazi rata postoje značajne mogućnosti, ali i značajni rizici. Hezbolah osjeća da je progonjen i slijed vojnih akcija će se nastaviti", rekao je Gallant u izjavi.

"Naš cilj je osigurati siguran povratak izraelskih sjevernih zajednica svojim domovima. Kako vrijeme bude prolazilo, Hezbolah će plaćati sve veću cijenu", rekao je Gallant.

  • +3
U novom napadu u Libanonu eksplodirali voki tokiji Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Libanon i Hezbolah su optužili Tel Aviv za napade na komunikacijsku opremu Hezbolaha u srijedu u kojima je poginulo 37 ljudi, a ranjeno oko 3000, zbog čega su preplavljene bolnice u zemlji. Izrael nije izravno komentirao napade, za koje sigurnosni izvori tvrde da ih je vjerojatno izvela izraelska obavještajna služba Mossad.

Izrael je u četvrtak izveo desetke napada diljem južnog Libanona, rekla su tri libanonska sigurnosna izvora za Reuters, istaknuvši da je to bilo jedno od najintenzivnijih bombardiranja od početka rata u listopadu.