PITANJE ZA USKOK

'Je li imovina Lovrić Merzel u skladu s njenom plaćom?'

02.02.2014 u 21:37

Bionic
Reading

HSS Sisačko-moslavačke županije pozvao je Uskok i Državno odvjetništvo da istraže na koji način Marina Lovrić Merzel upravlja Sisačko-moslavačkom županijom i troši novac poreznih obveznika

"Premda smo učestalo javno upozoravali na sumnjive poslove županice Sisačko-moslavačke županije Marine Lovrić Merzel, a vezano uz to kontaktirali smo i nadležna tijela, do danas ništa nije poduzeto premda je i Državna revizija utvrdila mnogobrojne nepravilnosti u poslovanju Sisačko-moslavačke županije", navodi u priopćenju predsjednica županijskog HSS-a Marijana Petir.

Dodaje da je Marina Lovrić Merzel postala javnosti poznata kao "najrastrošnija županica najsiromašnije županije", ali da i unatoč tome, nadležna tijela nisu poduzela ništa.

"Visko državni dužnosnici svaki put kada je 'voda došla do grla' spašavali su posrnulu županicu od kaznenog progona. Jesu li Marina Lovrić Merzel i oni koji je štite doista jači od Uskoka i Državnog odvjeztništva i od same pravne države? Današnji nastup Jasmine Jovev, bivše predsojnice kabineta županice Marine Lovrić Merzel u emisiji Nedjeljom u 2 i njen iskaz o Marini Lovrić Merzel potvrda su da smo bili u pravu kada smo upozoravali na protuzakonito postupanje u upravljanju županijom", ističe Petir.

"Pozivamo USKOK i Državno odvjetništvo da ovaj put ne pokleknu pod pristiskom političkih moćnika i da istraže na koji način Marina Lovrić Merzel upravlja Sisačko-moslavačkom županijom te je li njena imovina u srazmjeru s plaćom koju ima", navodi u priopćenju.