HSLS JE 'PROTIV'

Kalmetin poziv je politički i moralno perverzan

29.11.2013 u 07:34

Bionic
Reading

Zadarski HSLS-ovci pozvali su građane da na predstojećem referendumu o braku budu 'protiv'. Na tematskoj konferenciji za novinare prvi čovjek gradskog HSLS-a Joso Knez nazvao je politički i moralno perverznim poziv Božidara Kalmete Zadranima da glasuju 'za'

'Kako netko tko se ne pridržava vrijednosti Katoličke crkve, a iza sebe ima brak, može pozivati druge da na referendumu zaokruže da u Ustav uđe to da je brak zajednica muškarca i žene? To je politička i moralna perverzija', kazao je Knez, na novinarsko inzistiranje dodavši da ne misli samo na Božidara Kalmetu. 'Takvih primjera ima i u Šibensko-kninskoj županiji', rekao je Knez.

'Pripadnici manjinske skupine istospolnih zajednica ostat će to što jesu, a inzistiranje na tome da se brak definira Ustavom smatramo obezvrjeđivanjem samog Ustava. Mišljenja smo da se to treba definirati zakonima u skladu sa suvremenom praksom. Mi u Hrvatskoj ili želimo pokazati da smo veći katolici od pape ili da smo anarholiberali. Ozračje je jako loše, a još je započelo i prikupljanje potpisa za ograničavanje prava nacionalnih manjina, iako je to Hrvatska preuzela prije pristupa Europskoj uniji. Ako je tko imao što reći, trebao je učiniti to kada su se propisi donosili, a ne sada', kazao je Knez.

'Pozivamo građane da iziđu i budu protiv ovakvog obezvređivanja Ustava, a imaju razloga i da prekriže listić te tako elitama nedvosmisleno pokažu nezadovoljstvo ovakvim predstavama. Siguran sam da se ovim neće smanjiti kolone koje čekaju pred konzulatima da odu iz države trbuhom za kruhom', zaključio je predsjednik zadarskog HSLS-a.