kolaps u prometu

Kiša potopila i Zadar: Bilo je gotovo nemoguće i pješačiti

09.09.2024 u 13:03

  • +18

Potop u Makarskoj

Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic

Bionic
Reading

Prvi dan nove školske godine obilježilo je nevrijeme. Tijekom noći palo je 15 litara kiše, a ceste su ponovno poplavljene uslijed podnevnog pljuska. Kiša je izazvala poplave na brojnim gradskim ulicama, otežavajući promet i gotovo onemogućivši pješačenje

Služba 112 je građanima zadarskog područja putem SMS poruka najavila dolazak grmljavinskog nevremena, nakon čega je u toku noći zapuhala bura i počela oborina, piše 057info.

Prema meteorološkoj stanici na Puntamici, do jutra je izmjereno 15 litara kiše do 8 sati, što nije velika količina, no u kombinaciji sa snažnim vjetrom koji je dosegao brzinu od 30,6 metara u sekundi (oko 110 kilometara na sat), moglo je stvoriti dojam intenzivnijih padalina.

Novi podaci o količini oborina očekuju se oko 14 sati. "Trenutna temperatura je pala na 22 stupnja, što je otprilike tri stupnja manje nego jučer," rekao je Anđelko Vidović, voditelj Meteorološke stanice Zadar na Puntamici.

Pljusak koji je danas pao oko 11:30 izazvao je poplave na brojnim gradskim ulicama, otežavajući promet i gotovo onemogućivši pješačenje. Mnogi su prizori podsjetili na veliku poplavu koja je Zadar zadesila gotovo istog datuma prije sedam godina, 11. rujna 2017. godine.