PRVOSTUPANJSKA PRESUDA

Liječnik u Osijeku silovao pacijenticu pa nastavio raditi u istoj bolnici

29.08.2024 u 22:48

Bionic
Reading

Liječnik u osječkoj bolnici je prvostupanjskom presudom u veljači ove godine nepravomoćno osuđen za silovanje pacijentice. No, čini se da institucijama ništa od toga nije zvono za uzbunu jer isti liječnik i dalje radi u toj bolnici, izvještava Dnevnik Nove TV

U službenim prostorijama KBC-a Osijek pacijentica je pristupila na ultrazvučni ginekološki pregled, liječnik je potom zaključao vrata ordinacije i krenuo neprimjereno dodirivati. Počinio je kaznena djela protiv spolne slobode i to kazneno djelo silovanja i dva kaznena djela bludnih radnji - utvrdio je tijekom sudskog postupka i niza dokaznih radnji Županijski sud u Osijeku, javlja Dnevnik Nove TV.

"Sud je dana 8. veljače 2024. godine donio i javno objavio presudu gdje je optužen bio ginekolog. Presuda je osuđujuća, isti je oglašen krivim i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, istodobno je navedenom optuženiku izrečena i sigurnosna mjera zabrana obavljanja dužnosti u trajanju od četiri godine", rekao je Davor Mitrović sa Županijskog suda u Osijeku.

Zabrana liječničkog rada trebala bi se provesti nakon odsluženja zatvorske kazne. No, budući da je ova presuda nepravomoćna pa samim time nije izvršna i po njoj se ne postupa, 64-godišnji liječnik i dalje radi u istoj bolnici.

"Točna je informacija da je zaposlen u Kliničkom bolničkom centru Osijek. KBC Osijek kao poslodavac sukladno pozitivnim propisima nije niti bio u mogućnosti primijeniti bilo kakvu proceduru prema imenovanom liječniku", poručili su iz ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra u Osijeku.