TEŽAK POVRATAK S GODIŠNJEG

Linić: Vele da sam debil! Očito jesam...

22.08.2013 u 13:15

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić nakon sjednice Vlade ponovno se okomio na sve stručnjake koji državne financije analiziraju kao bilo kakva negativna kretanja, ali i na medije koji njihovim analizama 'maltretiraju Vladu'

Kada su ga novinari nakon sjednice Vlade pitali kako komentira kritike analitičara koji kažu da je proračun izgubio tri milijarde kuna smanjenjem PDV-a na 10 posto za ugostitelje, ministar Linić je još jednom izgubio živce i rekao da ne želi preko medija razgovarati s kvazistručnjacima.

'To su čisti kritizeri koji lupaju neistine i koriste medije da straše građane te su neodgovorni ljudi. Oni mogu imati doktorske i magistarske titule, pa i lupetati napamet i neodgovorno se ponašati. Zašto bih to komentirao?', zapitao se Linić.

Rekao je da su tom stopom od 10 posto pomogli ugostiteljima, čime su, tvrdi, spašena radna mjesta. 'Zašto da vodim polemiku o temama koje nameću neodgovorni i neozbiljni ljudi i onda još mediji nemaju što drugo nego ih koriste kako bi maltretirali Vladu?', rekao je Linić.

Vele da sam debil. Očito jesam! Ako sam tri milijarde samo tako bacio, to samo debili mogu raditi!', dodao je Linić i još jednom rekao da pojedinci koriste medije kako bi poslali poruku da u Vladi sjede debili. 'Previše cijenim svoje znanje i rad da bih s takvima komunicirao', zaključio je.