vremenska prognoza

Planirate vikend na moru? Evo što kaže prognoza

04.07.2024 u 08:49

Bionic
Reading

Danas promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, mjestimice će pasti malo kiše ili pokoji lokalni pljusak. U petak pretežno sunčano, za vikend i vruće, prognozira DHMZ

Od sredine dana na Jadranu sunčanije i uglavnom suho, a prema večeri smanjenje naoblake i u kopnenim predjelima. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu većinom umjerena bura, podno Velebita ujutro i jaka, a poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 24 i 29 °C, ponegdje u gorju malo niža.

Sutra pretežno sunčano i vrlo toplo, ponegdje i vruće. Vjetar na kopnu većinom slab, popodne ponegdje do umjeren južni i jugozapadni. Uz obalu ujutro burin, potom umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na Jadranu od 18 do 23 °C. Najviša dnevna između 26 i 30 °C.

Za vikend će biti i vruće. Samo rijetko u unutrašnjosti uz prolazno više oblaka može pasti poneki kratkotrajni pljusak, uglavnom u petak. Vjetar na kopnu slab, od subote i umjeren jugoistočni i jugozapadni. Na Jadranu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a tijekom vikenda uglavnom jugoistočnjak. Temperatura zraka u porastu, prognoza je DHMZ-a.

  • +63
Vrućine u Hrvatskoj Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic