NEMA ON S TIME VEZE

Maras o sukobu s Linićem i krapinskom pračovjeku

17.01.2014 u 12:55

Bionic
Reading

Ministar Maras i danas se osvrnuo na spominjani sukob s ministrom financija Slavkom Linićem i navode kako ga želi srušiti

HAMAG Invest i Europski investicijski fond pokreću novi jamstveni program za poduzetnike početnike. 'EU početnik' namijenjen je malim poduzetnicima i gospodarstvenicima koji posluju do dvije godine, a maksimalno jamstvo sada iznosi 80 posto glavnice kredita, dok u kategoriji investicija, model 'EU početnik' nudi 10 milijuna kuna jamstava.

Ovakvim će se jamstvom, očekuje, ohrabriti hrvatske poslovne banke za odobravanje kredita poduzetnicima početnicima, a od ovog se projekta očekuje podrška za oko 650 tvrtki u ostvarenju njihovih investicija, proširenju poslovanja i stvaranju novih radnih mjesta. To su tvrtke bez duge poslovne aktivnosti, koje teško dolaze do sredstava i mi ćemo im jamčiti te kredite, poručio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Ministar Maras i danas se osvrnuo na spominjani sukob s ministrom financija Slavkom Linićem i navode kako ga želi srušiti.

'Imam s time veze kao s pronalaskom krapinskog pračovjeka. Istina, mi se u nekim stvarima ne slažemo i razilaze nam se mišljenja, ali nisam ni u kakvom sukobu', rekao je Maras.