OPREZNA PUSIĆ

'Monetizacija je racionalan projekt, ali zahtijeva komunikaciju s javnošću'

08.11.2014 u 21:08

Bionic
Reading

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić izjavila je danas kako na predloženu monetizaciju autocesta gledao kao na racionalan projekt kako državno vlasništvo koristiti za razvoj, ali i projekt koji zahtijeva bolju komunikaciju s javnošću

'Mislim da je to jedan racionalan projekt o tome kako ono što je naše koristiti za razvoj. To je na korist građana ove zemlje, problem nije u sadržaju, ali smatram da je puna i intenzivna komunikacija ključna. To zahtijeva komunikaciju s javnošću i jednu širu raspravu da bi se dobila puna informacija kako različiti interesi ne bi koristili šansu na uštrb općih interesa', poručila je Pusić nakon sastanka čelnika liberalnih stranaka jugoistočne Europe (LIBSEEN).

Za državni proračun za iduću godinu, koji bi se uskoro trebao naći na sjednici Vlade, rekla je kako ga doživljava kao proračun štednje, a ne recesijski proračun. 'Zalažem se za racionalno trošenje proračunskih sredstava, a to je sav novac koji država uzima od građana i moramo biti obzirni i pažljivi s tim novcem. Bitno je povećanje rasta, a ne povećanje poreza', istaknula je.

Najavila je da će 18. studenoga doći u Vukovar na obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu tog grada, te da ne očekuje ništa osim pijeteta. 'A oni koji su lani radili ekscese moraju se zapitati', dodala je.

Pusić nije htjela komentirati medijska nagađanja da se premijer Zoran Milanović sprema smijeniti ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića, što je sam premijer danas opovrgnuo. 'Uopće se u to neću uplitati, to nije moj posao nego stvar komunikacije između Zmajlovića i predsjednika Vlade', rekla je.