stradale kuće

Načelnik Rasinje traži proglašenje elementarne nepogode

05.06.2024 u 11:49

Bionic
Reading

Povjerenstvo za procjenu šteta obilazi Općinu Rasinja u kojoj je u noći s ponedjeljka na utorak pala obilna kiša a kako je u srijedu izjavio načelnik Općine Danimir Kolman oštećeno je 30-ak kuća pa je izgledno da će podnijeti zahtjev za proglašenje elementarne nepogode

Načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman za Hinu je kazao kako je nevrijeme prouzročilo veliku materijalnu štetu, a već u utorak počela je sanacija dvorišta, kuća te raščišćavanje ulica koje su teško oštećene i prekrivene muljem. Ističe da je za nevremena u kratkom razdoblju palo 36 litara kiše po metru kvadratnom.

„Gotovo je sigurno da ćemo Koprivničko-križevačkoj županiji podnijeti zahtjev za proglašenje elementarne nepogode“, kazao je Kolman i dodao da je u naletu bujica stradala i razna mehanizacija. Župan Darko Koren kaže da čim dođe zaključak povjerenstva na njegov stol i pokaže se da su zadovoljeni svi kriteriji za proglašenje elementarne nepogode, odmah će je proglasiti.

„Šteta je doista golema pa sam stoga uvjeren da će povjerenstvo zaključiti da su zadovoljeni svi kriteriji za proglašenje elementarne nepogode“, izjavio je Koren.