OGLASIO SE JOSIPOVIĆ

'Ne pada mi na pamet smijeniti Sašu Perkovića'

11.09.2013 u 13:13

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas da mu 'ne pada na pamet' mijenjati savjetnika za sigurnost Sašu Perkovića zbog toga što bi se, po pisanju medija, mogao naći u sukobu interesa ako se pokrene istraga protiv njegova oca Josipa Perkovića

Josipović je nakon druženja s građanima u Dugom Selu odbacio tvrdnje koje je objavio današnji Novi list, pozvavši se na izvor u Banskim dvorima, kako bi mogao razriješiti svojeg savjetnika za sigurnost Sašu Perkovića zbog mogućeg sukoba interesa vezanog za 'Lex Perković'.

'Saša Perković ne radi ništa vezano uz predmet o kojem se radi. Taj predmet, ako ga bude i kada ga bude, bit će u rukama pravosuđa. Već sam rekao da nitko ne treba nositi moguće grijehe svojih roditelja', rekao je Josipović novinarima.

'Jednom rječju, ne pada mi na pamet mijenjati savjetnika za sigurnost. Isto tako, neobična je politika koja se vodi putem neimenovanih izvora koji uvijek istim novinama diktiraju u pero određena stanovišta. To je sve što imam reći', kazao je Josipović.

Predsjednik Republike također je ocijenio kako je 'stvar dogovora s EU' kada će izmjene zakona o europskom uhidbenom nalogu stupiti na snagu.

Na novinarski upit je li dovoljno, kao što je najavio premijer Zoran Milanović, da se izmjene zakona usvoje u idućim tjednima, a on stupi na snagu tek u srpnju 2014., Josipović je rekao kako je to stvar dogovora s EU te da oko toga ne treba raditi velike probleme.

'Zakon mora biti promijenjen i mora stupiti na snagu u neko razumno vrijeme. To je stvar dogovora s EU', kazao je.

Josipović je danas posjetio Dugo Selo i tamošnju vojarnu u povodu obilježavanja 22. obljetnice ustrojavanja i djelovanja Vojne policije Oružanih snaga Republike Hrvatske.