'velike stvari'

Neobična sezona: Zatvara se dio stare ceste Split - Zagreb; pomak oko Žnjana

03.06.2024 u 16:29

Bionic
Reading

Splitsko Gradsko vijeće je u ponedjeljak jednoglasno odobrilo izvođenje radova na uređenju priobalnog Žnjanski platoa u Splitu i tijekom ljetne sezone od 15. lipnja do 15. rujna ove godine. U tom tromjesečnom razdoblju, kako je obrazloženo, izvodit će se betonski i armirano betonske radovi, te radovi na ugradnji hidroizolacija, bravarski radovi ugradnje stolarije

Također u tom razdoblju izvodit će se elektro-instalacijski radovi, instalacije vodovoda i kanalizacije, montažerski radovi suhe ugradnje, izgradnja, a i opremanje igrališta u parku, izrada betonskih podloga te podova, ugradnja čelične bravarije i termo izolacije, te izgradnja Aquaparka i postavljanje pontona.

Radovi na uređenju Žnjanskog platoa, vrijedni 45,5 milijuna eura, počeli su 2. veljače ove godine i trajat će godinu dana. Tom prilikom splitski gradonačelnik Ivica Puljak je poručio kako je uređenje te plaže dokaz da se u Splitu i Hrvatskoj mogu napraviti velike stvari.

Istovremeno, Dalmatinski portal javlja da se zbog izvođenja radova rekonstrukcije državne ceste DC1 kroz Vrliku u dužini od 4920 metara, za sav promet, osim za lokalno stanovništvo, zatvara državna cesta oznake DC1 na dionici od Hrvaca do Vrlike, od 4. lipnja do 30. rujna.

Obilazni pravci su:

  • za sva vozila do 3,5 tone ukupne mase: Hrvace (DC1) - ŽC6105 - Rumin - ŽC6287 - Vučipolje - Ježević - Vrlika (DC1)
  • za sva vozila preko 3,5 tone ukupne mase i tranzitni promet: Klis Grlo (DC1) - DC56 - Muć - Drniš - DC33 - Knin (DC1)

'Sudionike u prometu pozivamo na strpljenje, poštivanje privremene regulacije prometa i obilaznih pravaca', izvijestila je policija.

  • +6
Split Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX