sve više pitanja

'Njih četvorica stajali su ispod rampe koja je neispravna, a nisu se osigurali. Zašto!?'

12.08.2024 u 18:25

Bionic
Reading

Sanjin Dumanić, predsjednik Udruge pomorskih kapetana, slaže se da je do pada rampe došlo zbog tehničkog kvara, ali dodaje kako do ove nesreće ne bi došlo da Hrvati nisu majstori improvizacije, piše Večernji list

'To nam je dalo status pomorske sile, znalo se da Hrvati mogu pokrenuti brod kojeg nitko ne može', ustvrdio je.

'Sad su došle ček liste, sigurnost, prati se sve, a neki Hrvati se više ne snalaze dobro. Apsurdno je, ako je bio problem s rampom da oni budu ispod rampe dok se gleda što joj je. Ispravno bi bilo da je jedan strojar bude sa strane i prati, a da netko drugi, s nekog drugog mjesta nekoliko puta spušta i diže rampu, a da ova stručna osoba promatra i vidi u čemu je problem.

Sada kad smo utvrdili u čemu je problem, trebalo bi je dobro osigurati lancem ili čeličnim užetima pa je onda ići popravljati. Meni je jako žao ljudi, ali mi imamo situaciju da su njih četvorica stajali ispod rampe koja je nesigurna. Što se dogodilo, je li netko peti nešto pokušao, to mi ne znamo, ali nije ni bitno. Bitno je da su četiri čovjeka stala ispred rampe za koju smatraju da je neispravna. Nema ček liste, ništa nisu ispunili, niti su se osigurali. Oni su ušli ispod rampe koja je neispravna i dogodilo se ono najgore. Nitko na žalost neće odgovarati! Troje je mrtvih i jedan ranjen! Trebalo bi tehničku službu, one koji vode administraciju i koji se brinu o sigurnosti u toj firmi već danas staviti u zatvor, a neka istraga dalje utvrdi kolika je njihova odgovornost. Ogorčen sam! To je jedan javašluk, indolencija, nespremnost', rekao je kapetan Dumanić za Večernji list.

  • +12
Nesreća u trajektnoj luci Mali Lošinj Izvor: Cropix / Autor: Sandro Puncet