jednodnevni izlet

Novinarka se vozila trajektom nekoliko dana prije nesreće: Rampa se nije otvarala

12.08.2024 u 16:59

Bionic
Reading

Reporterka Al Jazeere, u utorak 6. kolovoza vraćala se sa suprugom i kćerkom s jednodnevnog izleta iz Premude na otok Silbu i svjedočila je situaciji da se rampa, kad su pristali, na trajektu ‘Lastovo‘ više od pet minuta nije mogla otvoriti

Marina Barukčić-Stričević, reporterka Al Jazeere, za Jutarnji list ispričala je što se dogodilo.

'Bilo je oko 19 sati i kad smo trebali izaći, rampa se nije otvarala. Bilo je u tom dijelu gdje smo stajali, pred rampom, nekoliko članova posade koji su izgledali kao da im se to ne događa prvi put. Čulo se glasno lupanje i nisam znala odakle je dopiralo, dojam je da je netko od članova posade lupao. Čekali smo pet minuta, zezali se da ćemo morati možda skakati u more i kada se rampa iznenada počela spuštati, nije se spuštala naglo, imala sam dojam kao da je to iznenadilo i članove posade, koji su na naš komentar da ćemo izgleda ostati na trajektu samo slegnuli ramenima', ispričala je Barukčić.

Nakon nesreće javio joj se prijatelj i ispričao da je imao isto iskustvo kada se trajektom 'Lastovo' vraćao s Premude nekoliko dana prije. Dodala je i kako je Silbom 'kružila priča da ovo nije bio prvi put da se rampa trajekta nije otvorila'.

  • +12
Nesreća u trajektnoj luci Mali Lošinj Izvor: Cropix / Autor: Sandro Puncet