NOVA PRAVILA

Od 31. ožujka obavezne e-prijave na mirovinsko

17.03.2014 u 15:48

Bionic
Reading

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO podsjetio je danas obveznike podnošenja prijava na mirovinsko osiguranje s više od tri osiguranika da su nakon 31. ožujka dužni podnositi prijave elektroničkim putem (E-prijave)

Preduvjet za korištenje usluge E-prijave je kvalificirani poslovni certifikat koji izdaje Financijska agencija (Fina), a pohranjen je na čip kartici (Smart card) ili USB tokenu, te registracija korisnika (popunjavanjem Pristupnog lista na www.mirovinsko.hr).

Korisnici koji posjeduju Finin certifikat koji sadrži OIB (izdan nakon 11. ožujka 2013.), a ujedno su i ovlaštene osobe za zastupanje obveznika doprinosa, Pristupni list za uslugu E-prijave mogu potpisati i predati elektroničkim putem (preko www.mirovinsko.hr), bez potrebe odlaska na šalter.

Iznimno, novi korisnici mogu otvoriti korisnički račun i popunjavanjem 'papirnatog' Pristupnog lista (dostupan na www.mirovinsko.hr), koji je potrebno ovjeriti i predati zajedno s pripadajućom dokumentacijom.

HZMO također podsjeća da je od početka godine na snazi obveza podnošenja prijava i odjava na mirovinsko osiguranje u roku 24 sata.