Jedan od hruskavijih ljetnih hitova! Smokve i kozji sir i sjemenke koromača i maslinovo ulje ... pizza sensuale ;)
Smokava već ima po tržnicama. Kao i mladog kozjeg sira. Sjemenke koromača nabavljive su u biljnim ljekarnama. Ako vam je ova vegetarijanska varijanta too soft, poslažite par feta pršuta i dobit ćete pizzu sensuale, ali hard core ;).
Uz prvu možete pijuckati bijelo, dok je uz drugu preporučljivo srknut' crno vino
Divna ljetna večerica ;)
za 1 oveću pizzu
100 g nasjeckane mozzarelle
100 g izmrvljenog, mladog kozjeg sira
tijesto za pizzu (kupovno) ili chekirajte recept za tijesto u postu Pizza Vedre!
60 ml šuga od rajčica
6 smokava, nasjeckanih
maslinovo ulje
2 žličice sjemenki koromača
sol, papar
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Promiješajte mladi kozji sir i dodajte mu sol i papar. Smjestite tijesto za pizzu na masnim papirom obloženi protvan.
Premažite je šugom od rajčica i kozjim sirom. Posložite nasjeckane smokve ravnomjerno po pizzi, prelijte ih maslinovim uljem i posipajte sjemenkama koromača.
Pecite 8 do 10 minuta kad sir krene cvrljit' - izvadite je iz pećnice.
Poslužite odmah!