Pohani poriluk s pršutom
SASTOJCI:
6 većih poriluka
4 žlice suhog bijelog vina
6 feta tanko narezanog pršuta
2 jaja, razmućena
6 kriški bijelog mliječnog kruha
maslinovo ulje
maslac
PRIPREMA:
Kruhu odstranite koru, a od sredine napravite mrvice. Zagrijte pećnicu na 200°C. Očistite poriluk, tako da odstranite grube zelene listove. Prerežite ga napola po dužini i isperite vodom. Stavite poriluk u vatrostalnu posudu, posolite, popaprite, posipajte komadićima maslaca i podlijte vinom te s malo vode. Prekrijte aluminijskom folijom i pecite 30 minuta, dok ne omekša. Ostavite da se ohladi.
Potom ocijedite i osušite kuhinjskim papirom. Umotajte svaku polovicu u fetu pršuta, umočite u jaja i uvaljajte u mrvice. Pržite na maslinovom ulju, dok poriluk ne dobije lijepu boju i ne postane hrskav. Ocijedite na kuhinjskom papiru prije posluživanja.