izvještaj hak-a

Pojačan promet prema moru; upozorenje vozačima: pazite na hodočasnike

15.08.2024 u 09:18

Bionic
Reading

Povećana je gustoća prometa prema moru, osobito između čvorova Lučko i Zadar istok smjeru juga te u smjeru Rijeke, a iz HAK-a pozivaju vozače na oprez zbog kolona hodočasnika koje se kreću prilaznim cestama idući prema Marijanskim svetištima, uz blagdan Velike Gospe

Na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići povećana je gustoća prometa između čvorova Lučko i Zadar istok smjeru juga, na A6 Rijeka-Zagreb zbog povećanog priljeva vozila na naplati Oštrovica u smjeru Rijeke kolona je duga oko četiri kilometra, povremeno se prekida promet kroz tunel Hrasten.

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8), u mjestu Soline između Dubrovnika i Cavtata, vozi se jednim prometnim trakom, naizmjence. Danas, na blagdan Velike Gospe očekuje se velik broj hodočasnika na prilaznim cestama marijanskim svetištima (na području Sinja, Aljmaša, Trsata, Marije Bistrice, Krasna, Veprica...)

  • +13
Ilustrativna galerija/Gužva na Lučkom Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elveđi

Iz Hrvatskog auto kluba podsjećaju vozače da izuzetno oprezno voze uz kolone hodočasnika, osobito na nepreglednim dijelovima cesta, izbjegavaju pretjecanje i maksimalno prilagode brzinu. Hodočasnike podsjećaju da hodaju u koloni, uz desni rub kolnika te nose svjetliju odjeću, s reflektirajućim detaljima.

Povodom blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza, i uobičajenih ljetnih zabrana, ograničenje za teretna motorna vozila iznad 7,5t bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju: u četvrtak, Velika Gospa 15. kolovoza, od 14 do 23 sata, subota, 17. kolovoza, od 4 do 14 i nedjelja, 18. kolovoza, od 12 do 23 sata. Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja u prometu teretnih vozila, posebice na Bregani i Maclju. U pomorskom prometu nema poteškoća.