NOVA KOALICIJA

Prgomet na izbore izlazi s MOST-om

22.09.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Nakon mjeseci nećkanja bivši zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet odlučio je ipak izaći na izbore. Međutim, to neće učiniti sam već će se njegova nezavisna inicijativa pridružiti MOST-u nezavisnih lista koju predvodi metkovski gradonačelnik Božo Petrov. Novi predizborni dogovor javnosti će biti predstavljen sutra, kada će biti otkriveni i detalji zajedničkog programa

Da je do dogovora došlo, za tportal je danas potvrdio sam Drago Prgomet. 'Razgovarali smo dulje vrijeme i tijekom ljeta i postigli dogovor', rekao nam je Prgomet.

Prije javne prezentacije buduće koalicije Prgomet nije htio otkrivati nikakve detalje, pa ni to hoće li se kandidirati u Slavonskom Brodu ili Zagrebu.

Podsjetimo, o izlasku Prgometa na izbore spekulira se već dulje vrijeme. Sredinom svibnja osnovao je i svojevrsni think-tank pod imenom HRID, no tada je uvjeravao da s tom inicijativom neće na izbore. 'HRID će i u budućnosti ostati udruga i neće na izbore', rekao je tada Prgomet novinarima dodavši da će on na izbore vjerojatno na izbore kao neovisan kandidat.

Već pri osnivanju te inicijative Prgomet je jasno do znanja dao što misli o dvije najjače stranke u Hrvatskoj.

'Želimo prevladati oštre podjele između lijevog i desnog i uvjeriti društvo kako se političke i ideološke razlike rješavaju na dostojanstven i tolerantan način. Ne želimo gledati staru hrvatsku igru ustaša i partizana koja bi i ove godine mogla biti jedina igra u gradu', govorio je tada Prgomet o radu HRID-a.

Kao bivšeg člana HDZ-a Prgometa se povezivalo i s Jadrankom Kosor i potencijalnim zajedničkim izlaskom na izbore. Prema pisanju medija, njih dvoje su i razgovarali, no do suradnje očito nije došlo. Prgometa je, još dok je bio i u HDZ-u, simpatizirao i bivši predsjednik Ivo Josipović, no do suradnje nije došlo jer su ideološki na suprotnim stranama.