fair play lista za eu

Pupovac: Ključno je osigurati da iz EU-a počnu dolaziti znanje i tehnologija

31.05.2024 u 13:39

Bionic
Reading

Kandidat Fair Play liste za EU izbore i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u petak u Karlovcu da je ključna tema onih koji će u Europskom parlamentu štititi hrvatske interese u idućem razdoblju, kako osigurati da iz Europske unije počnu dolaziti znanje i tehnologija

Rekao je da je Karlovac imao značajnu industriju, a da je potom došlo do uništenja tisuća radnih mjesta te da je pretpostavka ostanka da mladi imaju posla u novim industrijama, na novim poslovima i novim radnim mjestima.

"Na temi prijenosa znanja i tehnologije iz razvijenih zemalja inzistiramo kao na prioritetu u narednom razdoblju djelovanja Europskog parlamenta i u narednom periodu hrvatskih razvojnih politika", poručio je.

Pupovac je rekao i kako će se zalagati "da demokracija ne bude ugrožena od onih koji joj predstavljaju prijetnju, bili to oni koji predstavljaju poražene vrijednosti i pokrete iz Drugog svjetskog rata, bili to oni koji šire netoleranciju".

Kaže i da je za bolji nadzor državnih granica radi veće zaštite građana i uspostave kontrole kretanja migranata.

"To dijelimo sa svim strankama. Dakle, valja omogućiti sigurnost, a onima u nevolji da dospiju tamo kamo postoji potreba za radnom snagom i za njima", izjavio je Pupovac.

Istaknuo je važnim da se više europskog novca usmjeri u infrastrukturne projekte: "Tamo gdje nisu uređene ceste i vodovodi, te da oni koji žive na tim područjima južnije od Karlovca imaju ono što u 21. vijeku treba imati svaki čovjek", dodao je.

Pupovac zagovara i izgradnju domova za starije novcem Europske unije jer se sada dugo čeka na smještaj, a ti bi domovi, kaže, trebali imati "prikladne standarde i prihvatljive cijene".

Fair Play listu čine - Samostalna demokratska srpska stranka, Istarski demokratski sabor, Nezavisna platforma Sjever, Socijaldemokrati, Hrvatska socijalno-liberalna stranka, Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati, Primorsko-goranski savez, Narodna stranka - reformisti, Unija Kvarner, Istarska stranka umirovljenika, Lista za Rijeku i Demokrati.