slaže se s penavom

Radić o slučaju Ferrari: 'Sve je organizirao Bujanec, ne mogu stati iza takvog ponašanja'

12.06.2024 u 14:47

Bionic
Reading

'Apsolutno je neprihvatljivo i neprimjereno što se Stjepo Bartulica našao u društvu u kojem se našao u izbornoj noći i vozio u Ferrariju. Iako je meni objašnjeno da ni on sam nije bio svjestan s kime se vozi, ova situacija se ne može braniti i vrh DP-a je u tom smislu jedinstven', rekao je zamjenik šefa DP-a Mario Radić o vožnji DP-ovca Stjepe Bartulice u Ferrariju s ljudima s krim-pozadinom

Šef DP-a Ivan Penava danas je jasno osudio Bartuličino ponašanje te istaknuo kako od njega očekuje odgovore na brojna pitanja, ali i indirektno u tom smislu prozvao svog zamjenika u vrhu stranke Radića.

'Penava i ja bili smo u utorak zajedno cijeli dan na pregovorima u Vladi. Činjenica jest da sam ja želio da se cijela ova priča oko Ferrarija i Bartulice smiri, međutim nakon što smo doznali tko su ljudi koji su bili s njim u toj situaciji, ta je priča ušla u sferu neobranjivosti i ja se slažem sa svime što je Penava rekao na presici. Prema mojim informacijama te ljude je organizirao Velimir Bujanec i ponavljam, to je neprihvatljivo i ja ne mogu stati iza takvog ponašanja', istaknuo je Radić za Jutarnji list.

Kako kaže s Bartulicom nije uspio razgovarati.

'Nisam pričao s njim, ali preneseno mi je kako ni on sam nije bio svjestan s kime se vozi. No, to naravno nije normalno i mislim da bi on sam trebao, osim na stranačkim tijelima, izaći i pred javnost te reći sve što ima o ovom slučaju. Što se tiče njegovog položaja u stranci i mandata u Europskom parlamentu, očekujem da sjednemo i razgovaramo, da vidimo što ćemo dalje', poručio je Radić.