PRIPREME U TURSKOJ

Remi Hajduka i ratobornog Dinama iz Minska

28.01.2013 u 08:24

Bionic
Reading

Hajduk je u četvrtom susretu priprema u Turskoj remizirao s trećeplasiranom momčadi Bjelorusije. Bez golova je završio susret koji su obilježile grubosti i čak dva crvena kartona za Hajdukove protivnike, koji su po mišljenju Miše Krstičevića zaslužili barem još dva isključenja.

Nakon poraza od austrijskog WAC-a, trener Mišo Krstičević naredio je mobilizaciju svojim igračima. Pripreme se bliže kraju, pa se i momčad malo po malo profilira. Danas je trener Hajduka na travnjak hotela Pappilon poslao sastav Blažević, Oremuš, Jonjić, Milović, Jozinović, Milić, Lima, Vršajević, Andrijašević, Caktaš i Vuković, no nije uspio doći do pobjede.

Dinamo je trećeplasirana momčad Bjelorusije, a s klupe ih vodi poznato ime, Oleg Protasov. I dok je prvo poluvrijeme proteklo u obostrano opreznoj igri, u nastavku je zaiskrilo. Dinamo se okrenuo grubostima, pa im je turski sudac pokazao dva crvena kartona. ‘Sudac im je pokazao dva crvena kartona, a zaslužili su radi grubosti barem još dva' kazao je Krstičević.

No običaj je da se u susretima ovakvoga tipa isključeni igrač odmah zamijeni novim, pa Splićani nisu uspjeli materijalizirati višak igrača, jer ga u stvari nije ni bilo. ‘Bila je ovo jako teška i borbena utakmica, mi smo bili bliže pobjedi, no nismo uspjeli' zaključio je trener Hajduka.

U drugom dijelu susreta Krstičević je umjesto ozlijeđenog Milića u igru uveo Kouassija, koji je stvorio nekoliko izglednih prilika i unio dosta živosti u redove Hajduka, no i njega su protivnički igrači vrlo brzo ‘primirili’ s nekoliko grubih startova. ‘Imamo jako puno problema, pogotovo u veznom redu, a sad nam se još i Milić povrijedio, pa samo ostali na Limi, koji i nije zadnji vezni' zaključio je ljutiti trener Hajduka, dok je većina njegovih igrača odbila rukovanje s protivničkim igračima zbog pretjeranih grubosti.