KUP VEĆ U SUBOTU

Sammirova ozljeda težak uteg, upitno cijelo proljeće

11.02.2012 u 12:36

Bionic
Reading

Igrači i stručni stožer Dinama vratili su se iz Portugala, a neplaniranu fazu priprema odradit će u Istri gdje će odigrati i preuranjeni dvoboj četvrtfinala nogometnog Kupa. Ipak, u Maksimiru dominira alarm koji se upalio na području tetive Brazilca Sammira

Sammir je propustio prvih šest pripremnih utakmica da bi debi pod trenerom Antom Čačićem upisao u utorak u finalu Atlantic cupa protiv Midtjyllanda. Izdržao je 50 minuta i činilo se da je stanje njegove Ahilove tetive pod kontrolom.

Međutim, po dolasku u Zagreb klupski liječnik Božidar Šebelić u razgovoru za Sportske novosti je upozorio:

'Kod njega se radi o kroničnoj promjeni na Ahilovoj tetivi i tu je ozljedu iznimno teško liječiti. Ako mu se u idućih tjedan dana situacija ne popravi, morat ćemo krenuti s agresivnijim metodama liječenja', govori Šebelić ne spominjući riječ operacija.

Aktualno stanje ostavlja otvorenu mogućnost da Sammir bude izvan pogona i veći dio sezone, ako ne i čitav proljetni dio.

Nakon što je vodstvo lige odlučilo da se planirano subotnje kolo MAXtv Prve lige odgodi za ožujak, Dinamo i Istra 1961 su dogovorili 'trampu' u domaćinstvima Kupa. Tako će se prvi dvoboj odgođenog četvrtfinala igrati već u subotu u Puli, dok je uzvrat 7. ožujka na Maksimiru. Zbog tehničkih detalja (nemogućnost zamjene domaćinstava) Dinamo će službeno biti domaćin u Puli, a Istra u Zagrebu.