PREDSJEDNIK EUROPARLAMENTA

Schulz pozvao Talijane da glasaju protiv Berlusconija

21.02.2013 u 15:57

Bionic
Reading

Njemački predsjednik Europskog parlamenta, kojega je bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi jednom usporedio s čuvarom nacističkog koncentracijskog logora, upozorio je u četvrtak Talijane da na izborima ne pruže potporu tom medijskom tajkunu obilježenom skandalima

Martin Schulz je posljednji u nizu njemačkih političara koji su izrazili bojazan glede mogućeg povratka Berlusconija i to uglavnom zbog zabrinutosti da će on zaustaviti talijanske reforme koje su podigle povjerenje ulagača u eurozoni.

'Silvio Berlusconi već je poslao Italiju u kaos svojim neodgovornim ponašanjem u vladi i osobnim ispadima', rekao je Schulz, prenosi njemački dnevnik Bild.

Berlusconi je osuđen na zatvorsku kaznu zbog porezne prijevare, a sudi mu se i za spolni odnos s maloljetnom prostitutkom.

'Puno toga je na kocki na predstojećim izborima, uključujući osiguranje da se ne izgubi povjerenje koje je izgradio (premijer) Mario Monti. Ja sam uvjeren da će talijanski birači napraviti pravi izbor za svoju zemlju', istaknuo je Schulz.