plivao u jezeru

Šef sjevernokorejskog izaslanstva pronađen mrtav u Moskvi, navodno se utopio

16.07.2024 u 19:08

Bionic
Reading

Šef elitnog sjevernokorejskog vojnog izaslanstva, koje je prošli tjedan otputovalo u Rusiju, pronađen je mrtav u Moskvi

Kako javljaju neovisni Telegram kanali SHOT i Astra Kim Geum Chol, predsjednik Vojnog sveučilišta Kim Il Sung, navodno se utopio dok je plivao u jezeru, prenosi Newsweek.

Sjevernokorejska delegacija otputovala je iz Pjongjanga 8. srpnja, objavila je novinska agencija Yonhap. Za sada nije poznato koja je točno bila svrha posjeta delegacije, a riječ je o prvom javnom posjetu sjevernokorejskih dužnosnika Rusiji otkako su Pjongjang i Moskva u lipnju potpisali novi sporazum o strateškom partnerstvu.

Prema SHOT-u, 64-godišnji Geul Chol se tijekom toplinskog vala u Rusiji otišao kupati u jezero Bolšoy Gorodskoj u Moskvi, no onda je nestao.

'Član sjevernokorejskog izaslanstva utopio se dok je plivao u Moskvi. Geul Chol je bio u Rusiji u službenom posjetu", objavio je taj neovisni Telegram kanal.

Njegovi kolege pronašli su mu stvari na obali te su kontaktirali s policijom, koja je za njim bezuspješno tragala nekoliko sati. Njegovo tijelo pronađeno je sljedećeg dana u jezeru. Kako navodi SHOT, u tijeku je istraga o incidentu.